ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović za "Avaz": Ispred BiH je evropska i euroatlantska budućnost

I u tom smislu nadam se da će biti pozitivnih vijesti sada u martu kada očekujemo da BiH otvori pregovore sa EU, rekao je Bećirović

Denis Bećirović. N. Šaljić / Avaz

Nerma Ajnadžić

28.2.2024

U Vijećnici, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu, večeras je u organizaciji članova Predsjedništva Željka Komšića i Denisa Bećirovića održan svečani prijem u povodu Dana nezavisnosti. 

Kako je za portal "Avaza" rekao član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, "svim građanima i narodima BiH iskreno čestitam legalni, državni praznik, Dan nezavisnosti države BiH". 

- 1. marta 1992. godine, 64 posto građana BiH odlučilo je na demokratskom referendumu da naša zemlja bude nezavisna, suverena, jedinstvena i slobodna država, ravnopravnih građana i naroda. Ovaj datum treba zlatnim slovima da bude upisan u historiji BiH. Svi imamo razloga da budemo ponosni. Iza nas je 1.075 godina historije BiH, ali ispred nas je evropska i euroatlantska budućnost. 

Želimo da naša zemlja snažnim koracima ide ka punopravnom članstvu i u Evropskoj uniji i u NATO savezu. I u tom smislu nadam se da će biti pozitivnih vijesti sada u martu kada očekujemo da BiH otvori pregovore sa EU. To bi mogao biti jedan pozitivan preokret za našu zemlju - rekao je Bećirović za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.