SARAJEVO

Danas otvaranje izložbe "Lični rat" na Akademiji likovnih umjetnosti

Posljednje filmsko veče WARM festivala posvećeno je dokumentarnom filmu ali i sjećanju na kolegu Muharema Osmanagića Hareta

Izložba je postavljena na Akademija likovnih umjetnosti. Fena

FENA

15.7.2023

U programu devetog WARM festivala danas u 17.00 sati planirano je otvaranje izložbe "Lični rat" u Sarajevu. Riječ je o izložbi fotografija iz Ukrajine Edwarda Kaprova, koju WARM donosi u partnerstvu sa nagradom Bayeux Normandy Calvados. Izložba je postavljena na Akademija likovnih umjetnosti.

Posljednje filmsko veče WARM festivala posvećeno je dokumentarnom filmu ali i sjećanju na kolegu Muharema Osmanagića Hareta, ratnog snimatelja čiji su brojni snimci opsade Sarajeva obišli svijet.

Večeras u 20.00 sati u Kinu Meeting point Haretove kolege će se na simboličan način oprostiti od kolege koji je preminuo 20. januara ove godine.

Docu Night, Ukrajina: Frontline: Photo, je slajd šou fotografija s fronta iz Ukrajine koji uređuje Enric Marti, u partnerstvu sa dodjelom nagrada Bayeux Normandy Calvados, a ovoga slijedi projekcija tri kratka dokumentarna filma i razgovor s autorima Nicole Tung, Vladom Liberovom i Raulom Gallegom Abellan.

Projekcije su u Kinu Meeting Point od 20.20 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.