FANTASTIČNA KAMPANJA

Frizer iz BiH u Njemačkoj šiša za 99 centi: Iza svega se krije sjajna priča

Kada sam došao u Njemačku 1992. godine, kao izbjeglica iz bivše Jugoslavije sa roditeljima i sestrom, najviše su nam pomogli Karitas i Tafel

Džananović: Veliko srce. tagesschau.de

E. Ć.

28.4.2024

Frizer iz Bosne i Hercegovine Edin Džananović (38) je jučer punih šest sati šišao mušterije u Njemačkoj po cijeni od samo 99 centi.

Riječ je o sjajnoj kampanji. I, da, svaka mušterija je svoje šišanje platila svega 99 centi. Međuti, sav prihod od šišanja i donacija je išao u humanitarne svrhe kako bi se pomoglo bankama hrane i dobrotvornim organizacijama. Edin kaže da za sve ovo ima poseban razlog:

- Kada sam došao u Njemačku 1992. godine, kao izbjeglica iz bivše Jugoslavije sa roditeljima i sestrom, najviše su nam pomogli Karitas i Tafel. Sada ja želim da im se odužim na ovaj način i zahvalim - rekao je Džananović, prenosi njemački medij.

Edin je sve organizovao, čak i unajmio obezbjeđenje, kako bi sve prošlo u najboljem redu. Dodao je i da su momci iz obezbjeđenja spontano došli na ideju da doniraju novac.

Na kraju je prikupio 312 eura, pa je onda sa saradnicima dodao još novca i na kraju došao do cifre od oko 1.000 eura.

Ovo nije kraj Edinovim humanitarnim akcijama. Već u maju planira da kombinuje prikupljanje donacija sa vožnjom bicikla. Sve što bude prikupljeno bit će donirano dječijom bolnici u Kastrop-Raukselu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.