LIČNOST DANA

Lejla Njemčević: Nepokolebljiva Bosanka

Dolazi iz BiH, a u leđa joj gledaju takmičarke iz Njemačke, Švicarske, Francuske...

Njemčević: Zadržala prvo mjesto na UCI rang-listi. Facebook

10.8.2023

Lejla Njemčević je bila jedina predstavnica Bosne i Hercegovine na minulom Svjetskom biciklističkom prvenstvu održanom u Škotskoj. Uprkos napornoj utrci na zahtjevnoj stazi, Njemčević je na sjajan način predstavila našu zemlju.

Iako je loše startala utrku, Njemčević je za dlaku izmakla medalja i treće mjesto. Na kraju je osvojila četvrto mjesto i ponovo obradovala svoju državu. To joj je donijelo novih 180 bodova na UCI svjetskoj rang-listi te je tako zadržala prvu poziciju na Svjetskoj maraton ranking listi.

Dolazi iz Bosne i Hercegovine, zemlje koja ne ulaže ni u šta dobro, kamoli sport, a u leđa joj gledaju takmičarke iz Njemačke, Švicarske, Francuske, koje imaju mnogo bolje uvjete.

Naredno takmičenje za Lejlu je Svjetski kup u Francuskoj, gdje će imati priliku da odbrani poziciju lidera Svjetske serije.

Lejla Njemčević rođena je 19. juna 1994. godine u Udinama. Takmiči se u kategorijama planinskog i drumskog biciklizma. Prva je biciklistkinja iz BiH koja je potpisala ugovor za profesionalni biciklistički tim. Ovim se sportom počela baviti sa 15 godina u Klubu brdskog biciklizma ''Plus''. Višestruka je šampionka BiH i Balkana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.