RUSIJA

Nema kontakta sa Zapadom nakon napada na koncertnu dvoranu

Odbio je da komentariše ko su privedeni u istrazi oko pucnjave, navodeći da je istraga u toku

Dmitrij Peskov. Fena

Anadolija

25.3.2024

Kremlj je u ponedjeljak saopštio da trenutno nema kontakata između Rusije i Zapada nakon pucnjave u koncertnoj dvorani "Crocus City Hall“ u kojoj je poginulo najmanje 137 ljudi, a povrijeđeno je više od 180, javlja Anadolija.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u Moskvi da, iako nema kontakata sa zapadnim zemljama, predsjednik Vladimir Putin je tokom proteklog dana imao mnogo telefonskih razgovora sa svjetskim liderima, o jačanju bilateralne saradnje u borbi protiv terorizma.

Na pitanje da li su Sjedinjene Američke Države (SAD) upozorile Rusiju na napad na koncertnu dvoranu, Peskov je rekao da se obavještajni podaci dostavljaju specijalnim službama, ali se ne mogu otkriti jer spadaju u kategoriju osjetljivih informacija.

Peskov je rekao da Kremlj trenutno ne učestvuje u raspravi o ukidanju moratorijuma na smrtnu kaznu, tokom diskusija o preduzimanju takvog koraka u parlamentu.

Odbio je da komentariše ko su privedeni u istrazi oko pucnjave, navodeći da je istraga u toku.

Na pitanje o preuzimanju odgovornosti za napad grupe ISIS Peskov je pozvao na oslanjanje na informacije agencija za provođenje zakona.

Najmanje 137 ljudi je ubijeno, a više od 180 ranjeno nakon što su naoružani napadači u petak otvorili vatru kada je rok bend Picnic trebao nastupiti u Crocus City Hallu u moskovskoj regiji.

Istražni komitet je saopštio da je priveo 11 osoba, uključujući četiri počinioca, u pograničnom regionu Brjansk na putu za Ukrajinu. Optuženi su za terorizam, a određen ima je istražni zatvor do 22. maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.