NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: BiH gubi 2 milijarde maraka

Majklu Marfiju (Michael Murphy), ambasadoru SAD u BiH, uručeno priznanje “Strana ličnost godine” koje dodjeljuje naš list

Naslovnica dvobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

27.4.2024

U dvobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: BiH gubi 2 milijarde maraka.

Sastanak Radne grupe Vijeća ministara BiH koja se bavi izradom programa reformi za provedbu Plana rasta EU za zapadni Balkan u petak je završen bez dogovora. Ostaje još nada da program bude usaglašen početkom naredne sedmice, ali rok do kada je ovaj posao trebao biti završen istekao je u petak u podne. Da li će BiH ostati bez dvije mmilijarde maraka.

Izjašnjavanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN) o rezoluciji o Srebrenici prolongirano je za nekoliko dana, kako bi se ostavilo dovoljno vremena da zemlje članice dostave svoje prijedloge eventualnih korekcija teksta. Diplomatska borba se nastavlja.

Majklu Marfiju (Michael Murphy), ambasadoru SAD u BiH, u petak je uručeno priznanje “Strana ličnost godine”, koje tradicionalno dodjeljuje “Dnevni avaz”. Ovo priznanje urednički kolegij “Dnevnog avaza” dodijelio je ambasadoru Marfiju zbog ogromne i nesebične podrške demokratskim promjenama u našoj zemlji.

Jedan od najzahtjevnijih dijelova na dionici Južne obilaznice Mostar - tunel Novi u petak je svečano probijen. Tunel Novi dug je 900 metara, a vrijednost ugovorenih radova iznosila je nešto više od 25 miliona maraka. Konačno se izmješta promet iz centra Mostara.

Do 16. juna traje drugi val projekta Federalnog ministarstva trgovine, trgovaca, proizvođača, potrošača i sindikata “Zaključavamo cijene”, kojom je obuhvaćeno ukupno 60 proizvoda. Država građanima daje na kapaljku.

Približava se vrijeme godišnjih odmora, međutim, prije nego što se zaputite na egzotične destinacije, veoma je važno informirati se spada li ta zemlja u rizične zbog mogućnosti obolijevanja od denga groznice, malarije, kolere i drugih. O tome smo razgovarali s infektologom Denisom Žepićem.

U dvobroju "Dnevnog avaza" poklanjamo novinu u novini "Panorama".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.