SAD

Nastavnica matematike optužena za silovanje učenika: Otac tinejdžera znao za vezu

Hejli Nikel Klifton optužena je za ugrožavanje dobrobit djeteta, za silovanje drugog stepena, seksualni odnos sa učenikom i zlostavljanje djeteta

Uhapšena Hejli Nikel Klifton. Garden Ridge Police Department

N. H.

10.1.2024

Nastavnica matematike iz SAD uhapšena je i optužena za silovanje učenika, dok je i otac tinejdžera uhapšen zbog sumnje da je znao za vezu. 

Hejli Nikel Klifton optužena je za ugrožavanje dobrobit djeteta, za silovanje drugog stepena, seksualni odnos sa učenikom i zlostavljanje djeteta četvrtog stepena. 

Otac je optužen jer je dozvolio maloljetnom sinu da ima seksualne odnose, za koje sudski dokumenti navode da su se dešavali u školi. 

Osoba koja je u školi zadužena za ljudske resurse prijavila je ovaj slučaj policiji, a nakon što je jedan učenik iz razreda pokazao fotografije na kojima se vidi kako njegov drug ima ogrebotine na leđima.

Policija je 8. decembra po prijavi došla u školu i razgovarala sa nastavnicom. Uvidom u njen telefon pronašli su poruke koje potvrđuju da je bila u vezi sa 16-godišnjim učenikom.

Hejli je prošlog petka uhapšena nakon što je iz Misurija pobegla u Teksas.

Učenik koji je prijavio Hejli rekao je da je kada je saznao za vezu, otišao do oca svog druga koji mu je navodno rekao da je svom sinu dozvolio vezu i da bi lagao za svoje dijete ukoliko je to potrebno.

U sudskim dokumentima se navodi da je otac znao za vezu svog sina i 26-godišnje nastavnice i umjesto da prijavi slučaj školi i policiji, on ih je prikrivao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.