KORONAVIRUS

Fotografija koja najbolje oslikava svu surovost pandemije

Na jednom velikom distribucijskom mjestu, "Traders Villageu", buvljaku na južnoj strani grada, pojavile su se hiljade automobila u zoru

Scena iz San Antonija. Twitter

Avaz.ba

17.4.2020

Brojne porodice na velikom su ekonomskom udaru tokom pandemije koronavirusa, a fotografije iz San Antonija od prošle sedmice možda i najbolje ilustriraju tu činjenicu.

U četvrtak se više od 10.000 porodica pojavilo u raznim distribucijskim centrima širom grada kako bi primili dio distribucije hrane koju je "banka hrane" planirala. Oko 6.000 porodica za pomoć se prethodno registriralo na internetu, ali pojavilo ih se skoro dvostruko više, piše "Upworthy".

Na jednom velikom distribucijskom mjestu, "Traders Villageu", buvljaku na južnoj strani grada, pojavile su se hiljade automobila u zoru, a neki su kampirali i noć prije. Zbog velike potražnje distribucija je trajala četiri sata duže od planiranog.

- Bilo je teško danas - izjavio je CEO "Food Banka" Erik Kuper (Eric Cooper) za "San Antonio Express-News". 

- Nikad nismo odgovorili na toliko zahtjeva kao sada - dodao je.

Novinarka Marina Starlif Riker (Starleaf) podijelila je fotografije distribucije na Twitteru, a bile su toliko šokantne da mnogi ljudi nisu povjerovali da su stvarne. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.