"ČULI SE BUKA I SVAĐA"

Osumnjičeni za ubistvo u Banjoj Luci bili pijani, zatečeni u krvavoj odjeći

Intervenisala je patrola policije, a u kući je zatečen Kisin kako leži u besvjesnom stanju s vidnim povredama

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo. N1

N. H.

14.5.2024

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kisina (49), D. J. (1976.), S. V. (2004.) i D. K. (1978.), zatečeni su na mjestu zločina u odjeći i obući koja je bila puna krvi, a nakon hapšenja je utvrđeno da su bili pod djejstvom alkohola. 

Zločin je otkriven nakon što se iz kuće, u kojoj se dogodilo stravično ubistvo, čula buka i svađa. 

Intervenisala je patrola policije, a u kući je zatečen Kisin kako leži u besvjesnom stanju s vidnim povredama. 

On je prevezen u UKC RS, ali je tokom noći podlegao od zadobijenih povreda.

- Troje osumnjičenih su zatečeni na mjestu zločina. Na odjeći i obući bili su im vidljivi tragovi krvi. Prvi rezultati istrage ukazuju da su kritične večeri oni zajedno pili alkohol. Došlo je do svađe i tučnjave, koja je završila ubistvom - kaže izvor ATV iz istrage.

Detaljno se istražuju okolnosti zločina, dok se osumnjičeni cijeli dan ispituju u policiji. 

Nije poznato ko je od osumnjičenih nanio smrtonosne povrede, što je predmet dalje istrage. 

Tužilaštvo je naložilo da se uradi obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Naložena su i vještačenja tragova koji su tokom uviđaja prikupljeni na mjestu zločina.

Kako prenosi Srpskainfo, troje osumnjičenih poznato je po skitniji, te kao osobe sklone konzumaciji alkohola i narkotika. U kući u kojoj su zatečeni, već dugo niko nije živio, a osumnjičeni su to iskoristili da kuću pretvore u svoje sklonište. 

Komšije kažu da su se u kući okupljali beskućnici i skitnice. Kažu da su više puta svjedočili nemilim scenama zbog čega su više puta pozivali policiju.

- Bilo je pitanje vremena kada će su te neko zlo dogoditi - kažu komšije.

Navode dalje da se na ulazu u kuću danas nalazila pokidana policijska traka kojom se označava mjesto zločina. Ulazna vrata na spratu kuće su obijena, a tragovi zločina, odnosno krvi i dalje su vidljivi na podu. Prostorije su veoma neuredne, prljave i kroz njih se širi nesnosan smrad. Odjeća je razbacana po kući, a osim krvi, na podu se nalaze ostaci hrane, razbacana obuća kao i plastične ambalaže s rakijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.