PRIPADNIK KFOR-A

Uhapšen vozač koji je jučer izazvao nesreću kod Peći: Stradao italijanski vojnik Klaudio Kadedi

Osumnjičenom za izazivanje nesreće ukazana je ljekarska pomoć i određeno mu je zadržavanje do 48 sati od strane tužioca

Sa mjesta nesreće. Telegraf.rs

H. J. I.

25.10.2023

Vozač koji je jučer izazvao nesreću na putu Peć - Priština u kojoj je poginuo italijanski vojnik KFOR-a, po nalogu tužilaštva, uhapšen je danas i njemu je određeno zadržavanje od 48 sati, piše Reporteri.

- Na putu Peć-Priština dogodila se saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodom u kojoj su učestvovala dva vozila. U nesreći su zadobile tjelesne povrede tri osobe, strani državljani i muškarac sa Kosova - prenosi Kosovo online.

Povrijeđeni su upućeni na liječenje i tada je ustanovljeno da je strani državljanin preminuo.

- Osumnjičenom za izazivanje nesreće ukazana je ljekarska pomoć i određeno mu je zadržavanje do 48 sati od strane tužioca - navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Ministar odbrane Italije Gvido Krozeto jučer je putem objave na društvenoj mreži "X" objavio da je u saobraćajnoj nesreći stradao vojnik Klaudio Kadedi i izrazio saučešće porodici.

- U ime italijanskog Ministarstva odbrane sa dubokim bolom izražavamo saučešće i pružamo neograničenu podršku supruzi, kćerki i porodici Klaudija Kadedija, vojnika italijanske vojske, koji je bio žrtva tragične saobraćajne nesreće - naveo je Krozeto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.