OPET JE U AKCIJI

Kako Fadil Novalić iz zatvora objavljuje statuse na Facebooku?

Novalić se nalazi u zatvoru te mu je zabranjeno korištenje interneta

Fadil Novalić: Služi kaznu. Avaz kolaž

Danijal Hadzovic

10.5.2024

Na zvaničnoj Facebook stranici bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića koji izdržava svoju četverogodišnju zakonsku kaznu u Vojkovićima.

U Facebook objavi konstatira se da su penzioneri u Federaciji stavljeni na marginu te postavlja pitanje gdje je Vlada FBiH potrošila 79,5 miliona KM.

- Član 79. je odredio redovno usklađivanje, odnosno obavezno povećanje u zavisnosti od rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) i indeksa potrošačkih cijena (CPI).

Ovaj član garantira povećanje penzija na način da opći rast boljitka društva (koji je definiran rastom BDP-a) prati i primanja penzionera i da se uskladjivanjem eliminiše negativan utjecaj rasta cijena.

Međutim, kako su penzije u Federaciji u znatnom zaostatku za ostatkom primanja društva, na moje instistiranje u Zakon je ubačen i član 80. – navodi Novalić.


Status Fadila Novalića. Facebook

No, s obzirom na to da se Novalić nalazi u zatvoru te da je u njemu strogo zabranjeno korištenje interneta, postavlja se pitanja kako bivši premijer tačno objavljuje svoje statuse.

Je li njegovu Facebook stranicu i tekstove na njoj sve vrijeme zapravo piše i objavljuje neko drugi?

Je li Novalić možda piše u zatvoru, pa tekstove nekom dostavlja da ih prekucava i objavljuje na njegovim društvenim mrežama?

Ili, ne daj Bože, Novalić nekako zaobilazi sva pravila pa koristi internet i objavljuje statuse drito iz zatvora?

Šta god da je odgovor, javnost u svakom slučaju zaslužuje da čuje objašnjenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.