PREDSJEDAVAJUĆA VM BIH

Krišto o uspostavljanju avionske linije Beograd-Mostar: Značajan projekt za obje zemlje, a posebno za regiju Mostara

Razgovarat ćemo i na brojne druge teme, koje se tiču bilateralnih odnosa BiH i Srbije, ali i svih onih koji su od interesa za cijelu regiju

Borjana Krišto. N. Šaljić / Avaz

Meliha Smajkic

15.4.2024

Između Mostara i Beograda uspostavljena je linija Air Serbije.

Na prvom letu putovao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a u Mostaru su ga dočekali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Nakon toga se medijima obratila Borjana Krišto.

- Danas smo tu, sretni smo svi, da svjedočimo otvaranju ove linije. Ova zračna linija ima višestruki značaj za Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Preko Beograda smo povezani sa više od 80 posto svjetskih destinacija - navela je Krišto.

Dodala je da prodato već 2.000 karata.

- To govori o njenom značaju. Ima turistički i ekonomski značaj. Prvo otvaranje smo vezali pred otvaranje Sajma privrede u Mostaru - poručila je.

Zahvalila se  gradonačelniku Grada Mostara, predsjednici Vlade HNK, direktoru Aerodroma Mostar i svima onima koji su dali obola da se uredi ovaj aerodrom i da se dođe do realizacije ovog projekta značajnog za odnose između dvije zemlje, a posebno za regiju Grada Mostara. 

- Nakon ovog susreta mi imamo zajedničke sastanke s radnim timovima. Razgovarat ćemo i na brojne druge teme, koje se tiču bilateralnih odnosa BiH i Srbije, ali i svih onih koji su od interesa za cijelu regiju. Na kraju želim zahvaliti svima jer imam priliku zahvaliti ispred Vijeća ministara ugostiti lidere iz cijele regije na jednom ovako značajnom događaju i za Mostar i za cijelu regiju - poručila je Krišto. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.