VITEZ

Pendeš: Uvjereni smo kako ćemo po prvi put imati ženu u Predsjedništvu BiH

Nakon održanog sastanka, izaslanstvo je prisustvovalo promociji dokumantarnog filma "Praznine", rediteljice Anele Križanac

S. S.

15.9.2022

Zajednica žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" u Vitezu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Danas je u Vitezu Predsjedništvo Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine "Kraljica Katarina Kosača", obilježilo 14. godišnjicu od osnivanja.

Marina Pendeš, predsjednica Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine "Kraljica Katarina Kosača" na održanom susretu prilikom obilježavanja godišnjice utemeljenja predstavila je dosadašnje aktivnosti jednog od organizacijskih stubova HDZ-a BiH, kao i planirane aktivnosti Zajednice žena u kampanji do izbora 2. oktobra.

Pendeš je istakla jednoglasnu podršku cjelokupne organizacije Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača", Borjani Krišto, zajedničkoj kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podrška neće izostati"

- Uvjereni smo kako podrška birača neće izostati, te kako će Predsjedništvo Bosne i Hercegovine po prvi puta u historiji za članicu Predsjedništva BiH imati ženu - poručila je Pendeš te poziva sve birače, da u nedjelju 2. oktobra 2022. godine, pruže podršku kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a BiH/HNS-a, "kako bi drugima uskratili priliku da biraju umjesto nas", zaključila je Marina Pendeš.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH istakla je značaj žena kako u politici tako i u svim drugim zanimanjima te njihovom djelovanju i doprinosu društvu u cjelini.

Krišto je izdvojila važnost i ulogu Zajednice žena „KKK“ u svim aktivnostima i okupljanjima hrvatskog naroda koji pokazuju i snagu zajedništva HDZ-a BiH.

Prepoznatljiv put

Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine "Kraljica Katarina Kosača", započela je svoj prepoznatljiv put te je od svoga osnivanja postala prepoznatljiv dio i jedan od stupova rada i djelovanja HDZ-a BiH, navode iz HDZ-a.

- Iza nas su mnogi uspješni projekti, a veliki broj danas uspješnih političarki, liječnica, privrednica, umjetnica, društvenih djelatnica, čiji su rad i angažman najbolji pokazatelji vrijednosti koje njegujemo i promoviramo kroz strukturu HDZ-a BiH, svoje djelovanje počele su upravo kroz Zajednicu žena. Ovaj posao za ženu nije baš lagan, on je zahtjevan, žena svemu prilazi na odgovoran način, uz sve obaveze, težinu i organiziranost uspije odgovoriti svim zadaćama - istaknula je Krišto.

- Vjerujem u vas i u snagu zajedništva kada su u pitanju izbori i pozicija hrvatskog član Predsjedništva BiH i uvjerena sam kako će ovog puta biti zaista naš izbor. Vjerujem kako ćemo na svim nivoima izabrati svoje dužnosnike te kako ćemo u budućnosti nastaviti zajedno raditi, biti odgovorni i stvarati bolje uslove te ostvariti našu Ustavnu jednakopravnost - poručila je Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH.

Nakon održanog sastanka, izaslanstvo je prisustvovalo promociji dokumantarnog filma "Praznine", rediteljice Anele Križanac. Film „Praznine“ nastao je u produkciji Pozorišta mladih „Korifej“ iz Nove Bile, a donosi priču o ubijenoj djeci u ratu u Bosni i Hercegovini. Film ima cilj stajati kao opomena današnjim i budućim generacijama u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.