POTPREDSJEDNIK SBB-A

Čavka: Nesposobna i korumpirana vlast apsolutno ništa nije uradila da bi danas makar bili blizu EU

BiH je odgovore na pitanja radila dvije i po godine, a Ukrajina u jeku rata ispunila sve za dvije i po sedmice, istakao je Čavka

Čavka: Ne žele da BiH ide naprijed. Facebook

E. Ć.

23.6.2022

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Admir Čavka oglasio se nakon što Bosna i Hercegovina danas i definitivno nijue dobila kandidatski status za EU.

- Nesposobna i korumpirana vlast apsolutno ništa nije uradila da bi danas makar blizu bili EU. Vladajuće stranke su uradile sve da BiH postane geto u koji ne žele više da dođe ni jedan ozbiljan investitor iz svijeta. BiH je odgovore na pitanja radila dvije i po godine u miru dok je Ukrajina u jeku rata ispunila upitnik za dvije i po sedmice! - ističe Čavka, te dodaje:

- Ukrajina je usvojila ove sedmice sve zakone o borbi sa korupcijom, kriminalom, pravosuđem, sve dok traju krvave borbe, a vlast u BIH nije za četiri godine usvojila tri zakona kojima bi dobili kandidatski status, a imali su cijelo vrijeme.

Kriminal i korupcija su osnov tih zakona i maske su pale. Vlast na nivou BiH ne želi da BiH ide naprijed i to je nešto zbog čega će kad tad morati podnijeti račune pravosuđu, ali i sopstvenom narodu.

Objava Čavke na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.