SRBAC

Teškom mehanizacijom uništavaju puteve po Lijevče polju: Bajinčani zaprijetili da će blokirati put

Bajinčani tvrde da su kamioni JU „Vode RS“ i podizvođača radova na odbrambenim nasipima uništili seoski put u dužini od četiri kilometra

Postavili rok od 10 dana. B. Grgić

Piše: B. Grgić

26.11.2021

Mještani Bajinaca, velikog lijevčanskog sela koje pripada srbačkoj općini, ljuti su na građevince koji teškom mehanizacijom i pretovarenim kamionima uništavaju seoske puteve.

Bajinčani tvrde da su kamioni JU „Vode RS“ i podizvođača radova na odbrambenim nasipima uništili seoski put u dužini od četiri kilometra, te da je on teško prohodan i neuslovan za normalan saobraćaj. Zatražili su rekonstrukciju i dovođenje puta u prethodno stanje.

Protestni skup

Organizovan je i protestni skup, a posjetili su ih načelnik opštine Srbac Mladjan Dragosavljević i načelnik za prostorno uredjenje i komunalne djelatnosti Dario Kresojević.

- Već smo smo upozoravali opštinsku upravu na ovaj problem, ali nije bilo reakcije, pa smo organizovali protestni skup i upoznali načelnika općine sa našim nevoljama. Ne samo da se uništava dio puta koji je asfaltiran još sedamdesetih godina prošlog vijeka, već i dionica od 850 metara koja je rekonstruisana prije tri godine. Na nekim dijelovima već sada je otežan saobraćaj, a šta će tek biti u narednom zimskom periodu - zabrinut je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Bajinci Nikola Dumonić.


Obećao razgovarati

Načelnik općine Srbac Mlađan Dragosavljević obećao je da će obaviti razgovor na ovu temu sa izvođačem radova i investitorom, kako bi se pronašlo rješenje nastalog problema.

Mještani su postavili rok od deset dana, tražeši garanciju ko će im sanirati oštećene puteve. U suprotnom slijede blokade za svu tešku mehanizaciju i kamione izvođača radova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.