REAGIRANJE

Tužilaštvo BiH: Predmet Rok Snežić i drugi prije godinu ustupljen Tužilaštvu Brčko Distrikta

Na ovaj način demantirane su gnusne podvale glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić

Tešku dezinformaciju protiv glavne tužiteljice Gordane Tadić objavio je žuti portal “Slobodna Bodna”. Avaz

M. Aščić

5.1.2021

Iz Tužilaštva BiH danas su reagirali na pisanje pojedinih medija u predmetu Rok Snežić i drugi.

Predmet protiv državljana Republike Slovenije i BiH (Rok Snežić i dr.) o kojem su iznesene objave na pojedinim portalima, prije skoro godinu dana, ustupljen je Tužiteljstvu Brčko Distrikta BiH, rečeno je danas iz ove pravosudne institucije.

 - U cilju točnog informiranja i zaštite integriteta institucije informiramo javnost da je navedeni predmet dana 30.01.2020. godine, dakle prije skoro godinu dana, ustupljen Tužiteljstvu Brčko Distrikta BiH, koje je neovisno i samostalno u svom radu.  Iznošenjem zlonamjernih konstrukcija i neistina, nastoji se nanijeti šteta Tužiteljstvu BiH. Tužiteljstvo BiH također informira javnost, da je zbog nedavne objave određenih dokumenata označenih oznakom tajnosti iz ovog predmeta, koncem prošle godine formiralo predmet u kojem će se izvršiti provjere - navodi se u reakciji Tužilaštva BiH.

Inače, tešku dezinformaciju protiv glavne tužiteljice Gordane Tadić objavio je žuti portal “Slobodna Bosna”, koji je direktno konektovan na Osmana Mehmedagića Osmicu i “poljinski klan”.

Zato nije teško dokučiti da se u ovom slučaju izmišljanja navodnog skandala krije direktna Mehmedagićeva osveta zbog toga što se protiv njega vodi više istraga, kao i pojedinaca iz vrha SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.