BIH

Dennis Gratz ipak neće biti nosilac NS za Skupštinu KS

Piše: A. GRABOVICA

2.3.2018

Zastupnik Naše stranke (NS) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Dennis Gratz odlučio je da neće biti kandidat na narednim izborima, nakon što Sud časti NS nije uvažio njegovu žalbu na opomenu. 

Opomenu je dobio zbog istupa prema javnosti po pitanju zahtjeva za veću transparentnost u okviru unutarstranačkih struktura.

Gratz je danas poručio da je to njegova konačna odluka i da time želi relaksirati odnose u Našoj stranci, te smanjiti pritisak na dio članstva koje je zagovaralo njegovu ponovnu kandidaturu.

- Ja sam zadnjih nekoliko mjeseci radom pokazao za kakvu Našu stranku se zalažem i bez obzira bio ja kandidat ili ne, mi ćemo opravdati povjerenje građana na narednim izborima. Mislim da mi, izabrani zvaničnici, više moramo da se fokusiramo na potrebe građana, a ne na interne prepirke unutar stranke - kazao je Gratz za Avaz.ba.

Iako je prvobitno trebao biti kandidat na listi za Parlament BiH, nakon čega je rekao da ne želi biti kandidat, Regionalni odbor NS zbog svih dešavanja u toj stranci ukazao mu je povjerenje i izabrao ga za nosioca liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

- Posebno se zahvaljujem Regionalnom odboru Naše stranke Sarajevo na ukazanom povjerenju, predloživši me za nosioca liste za Skupštinu KS u okviru preliminarne liste za izbore. Međutim, s obzirom na ignorantski odnos Predsjedništva NS, te manjak spremnosti na podršku u okviru rada i promocije zastupničkih inicijativa i mog rada u Parlamentu Federacije, ne želim dalje biti razlog tenzija i raskola u ovoj političkoj organizaciji - napisao je Gratz u saopćenju. 

Svoje djelovanje, kako je navedeno u saopćenju, nastavit će s kampanjom "Zamisli" u okviru koje će pokrenuti pet zakonskih prijedloga na osnovu ideja građana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.