ČUDO OD DJETETA

Pari Sen Žermen pronašao zamjenu za Mbapea u redovima Barcelone

Ako Barcelona prihvati ponudu PSG-a, to će biti drugi najveći transfer u historiji fudbala

Lamin Jamal. Instagram

Di. R.

24.4.2024

Kako prenosi francuski Le Parisien, PSG je krenuo po igrača Barselone, Lamina Jamala (Yamal) za kojeg su spremni izdvojiti vrtoglavu cifru od 200 miliona eura.

Ovaj krilni napadač ima samo 16 godina, i smatra se jednim od najvećih talenata u Evropi. Posljednijh sedmica se dosta pričalo o ovom transferu, ali sada su Parižani zvanično kontaktirali Barsu i poslali im jako ozbiljnu ponudu za mladog Španca.

Zamjena za Mbapea

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) će sigurno napustiti redove prvaka Francuske ovog ljeta kao slobodan igrač, i upravo zbog toga Parižani žele dovesti mladog Jamala.

Šesnaestogodišnje čudo od djeteta izrastao je u jednog od najuzbudljivijih talenata u Evropi, i bio je u centru pažnje Barselonine evropske kampanje, sve do trenutka kada ih je upravo PSG izbacio u četvrtfinalu Lige prvaka.

Barselona ne želi prodati "wunderkinda"

Katalonski klub nema namjeru prodati svog novog "wunderkinda" i to objašnjava otkupnu klauzulu koja je Barsa postavila za ovog igrača, a ona iznosi čak milijardu eura.

Jamala zastupa poznati agent Horhe Mendeš (Jorge Mendes) koji je u odličnim odnosima sa sportskim direktorom PSG-a Luisom Kamposom (Campos). U redovima PSG-a se nadaju da će im taj dobar odnos olakšati sprovođenje ovog transfera.

Ako Barselona prihvati ponudu PSG-a, to će biti drugi najveći transfer u historiji fudbala. Na vrhu liste je Nejmar (Neymar) kojeg je također PSG kupio od Barselone za 222 milijuna eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.