PJEVAČICA U PROBLEMU

Karleuša ostala bez dva miliona pratilaca: Izbrisan joj profil na Instagramu zbog govora mržnje

Mnogo prijava sa bot profila različitih IP adresa JK insta naloga rezultiralo je privremenim problemom, koji trenutno rješavamo, naveo je menadžer

Instagram

N. Aj.

4.5.2024

Instagram profil Jelene Karleuše, na kojem je imala više od dva miliona pratilaca, ugašen je. To je saopćio njen menadžer Zoran Birtašević na platformi X.

- Mnogo prijava sa bot profila različitih IP adresa JK insta naloga rezultiralo je privremenim problemom, koji trenutno rješavamo. Bit će sve ok - objavio je Birtašević.

Brisanje njenog naloga dogodilo se nakon što je tokom posljednja dva dana neprestano imala izlive govora mržnje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prema građanima Crne Gore.

Negirala je suverenitet države, vrijeđala državljane Crne Gore, nazivala ih ekstremistima i prijetnjom po Srbe i Srbiju, a za kraj, tražila je i svojim pratiocima da prekinu da ljetuju u Crnoj Gori.

U odgovorima, uglavnom državljani Crne Gore, navode da nisu botovi, već da su oni pravi ljudi, imenom i prezimenom, koji su odlučili da prijave njen profil.

Instagram ima zvaničnu politiku i pravilnik u kojem je zabranjeno targetiranje, iznošenje govora mržnje prema bilo kojoj manjini, naciji, vjeriji, grupi... Zbog prijava tog tipa, Instagram briše profile korisnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.