ŠPANIJA

Real se spasio poraza na Mestalji: Sudija odlukom šokirao "Kraljeve", Belingem pocrvenio nakon haosa

"Kraljevi" su gubili, ali su se vratili iz "mrtvih" dok su navijači Valensije dobili najmržeg fudbalera

Sa utakmice na Mestalji. AP

E. Ć.

2.3.2024

Fudbaleri Valensije i Real Madrida remizirali su u zanimljivom meču u sklopu 27. kola La Lige rezultatom 2:2. 

Podrška navijača sa tribina prepune Mestalje dali su vjetar u krila "Šišmišima" koji su nakon pola sata igre vodili sa 2:0. Prvo je Hugo Duro matirao Andrija Lunjina (Lunin) u 27. minuti, a samo tri minute kasnije Ukrajinca na golu Reala savladao je njegov sunarodnjak Roman Jaremčuk (Yaremchuk).

Real je bio poput raštimanog orkestra, a onda je u posljednjim trenucima prvog dijela gol dao vjerovatno najmrži igrač za navijače Valensije - Vinisijus Žunior (Vinicius Jr.).

Brazilac je od ranije u sukobu s navijačima Valensije, a nakon pogotka je provocirao domaće. Da stvar bude gora po pristalice Valensije, Real je u 76. minuti došao do izjednačenja, a ponovo je strijelac bio Vinisijus.

Dok je sudija Hesus Hil Manzano (Jesus Gil) gledao VAR kod tog pogotka, Vinisijus je "kuhao" s igračima Valensije. Prije kraja utakmice tešku povredu je doživio Muktar Diakabi (Mouctar Diakhaby). Dok mu se ukazivala pomoć, fudbaleri obje ekipe su se držali za glavu u nevjerici zbog teške povrede.

Teška povreda Diakabija. AP

U sudijskoj nadoknadi je bio dosuđen penal za Valensiju, ali Madriđane je spasila VAR tehnologija.

Na kraju je utakmica završena sa 2:2. Sudija Hesus Hil Manzano je navukao bijes igrača Reala nakon što im je prekinuo posljednji napad.

Džud Belingem (Jude Bellingham) je zbog žestokih protesta zaradio crveni karton.

Real Madrid je ostao prvi s 66 bodova. Drugoplasirana je Đirona koja sutra igra svoju utakmicu (59). S druge strane, Valensija je na 9. poziciji s 37 bodova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.