TURBULENTNI DANI

Utakmica Argentine otkazana jer su navijači bijesni na Lionela Mesija

Organizator je odlučio da dio novca vrati navijačima, a onda su optužili Mesija da nije igrao iz politčkih razloga

Lionel Mesi. Platforma X

H. J. I.

10.2.2024

Utakmica između Argentine i Nigerije koja je bila zakazana neki dan u periodu od 18. do 26. marta otkazana je nakon gnjeva navijača ni manje ni više nego na Lionela Mesija (Messi).

Razlog je taj što najbolji fudbaler današnjice nije nastupio za svoj Inter Majami protiv Hong Konga na teritoriji Hong Konga prije nekoliko dana zbog navodnog problema sa povredom. Sa tribina se tokom meča mogao čuti zahtjev fanova da Argentinac makar nakratko uđe na teren, ali se to nije desilo.

Sa stadiona je ispraćen tada zvižducima, a ekipa je odmah poslije meča otišla na avion i otputovala dalje. Sve to je uticalo da se na tlu iste države, konkretno u kineskom Hangžou, otkaže susret dvije reprezentacije.

Organizator je odlučio da dio novca vrati navijačima, a onda su optužili Mesija da nije igrao iz politčkih razloga. Kulminacija svega ostvarena je upravo otkazivanjem meča Argentine.

I dalje stoji zakazan okršaj sa Obalom Slonovače, a ostaje da se vidi kakva će biti sudbina tog susreta. Interesantno je da se dvije afričke selekcije sastaju u finalu Kupa afričkih nacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.