STIGAO ODGOVOR

Iz UEFA-e za "Avaz" otkrili: Hoće li Ronaldov Al Nasr igrati Ligu prvaka

Novinar iz Saudijske Arabije napravio pometnju objavom, svi su odmah počeli pisati o Ronaldovom povratku u njegovo omiljeno takmičenje

Čeferin: Ništa od Ronalda u Ligi prvaka. AP / X

15.11.2023

Saudijski novinar Ali Al-Harbi objavio je danas kako UEFA planira pozvati Al Nasr da učestvuje u Ligi prvaka, ali su iz krovne kuće evropskog fudbala to demantovali za portal "Avaza".

Iz UEFA-e su nas podsjetili na intervju koji je dao prvi čovjek krovne kuće evropskog fudbala Aleksandar Čeferin za ugledni francuski "L'Equipe" 30. avgusta ove godine.

- Samo evropski klubovi mogu igrati Ligu prvaka, Evropa ligu i Konferencijsku ligu - kratko i jasno stoji u odgovoru UEFA-e za portal "Avaza".

Inače, novinar iz Saudijske Arabije Al Harbi je napravio pometnju kada je objavio kako je UEFA planirala pozvati ekipu Al Nasra u najjače evropsko klupsko takmičenje jer spada među tri najpoznatija kluba na svijetu i veoma je popularna među evropskom publikom.

Naravno, najveće zasluge za to pišu se Kristijanu Ronaldo (Cristiano), koji je ujedno i rekorder UEFA Lige prvaka - najviše utakmica (187), najviše golova (141) i najviše asistencija (42).

Međutim, jasno je da do toga neće doći i da će UEFA nastojati "sačuvati" Ligu prvaka u Evropi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.