TRENER JUNAJTEDA

Ten Hag na udaru kritika: Oglasio se Ibrahimović i otkrio njegovu najveću grešku

Dolazak iz Ajaksa u Junajted kao što je on to učinio je velika razlika, istakao je Ibrahimović koji je tokom svoje karijere igrao za oba kluba

Ibrahimović: Pogrešan je pristup. AP / Twitter

E. Ć.

4.10.2023

Mančester junajted je u velikoj krizi, a na udaru žestokih kritika našao se trener kluba Erik Ten Hag.

Junajted je loše igre u prvenstvu prenio i u Ligu prvaka gdje nakon dvije utakmice ima isto toliko poraza. Navijače naročito boli što su, nakon domaćeg poraza protiv Kristal palasa u Premijer ligi (0:1), na svom terenu izgubili i od Galatasaraja (2:3).

Iako je zamišljen kao dugoročno rješenje na klupi "Crvenih đavola", nizozemskom stručnjaku i bivšem treneru Ajaksa se opasno ljulja klupa.

Stanja u Mančester junajtedu dotaknuo se i Zlatan Ibrahimović, koji je jedno vrijeme bio član tima sa Old Traforda. Ibrahimović je "detektovao" problem s kojim se susreo Ten Hag u Junajtedu.

- Dolazak iz Ajaksa u Junajted kao što je on to učinio je velika razlika. Bio sam u oba kluba. Imate drugačiju vrstu discipline. Ajaks je talentovan klub. Imaju najbolje talente u klubu, bez velikih zvijezda. 

Kakvo je iskustvo ovog trenera? Mladi talenti, a on dolazi u klub sa velikim zvijezdama. Ne mogu imati isti tretman kao mladi igrači - istakao je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.