UZROK LOŠE INVESTICIJE

Junajtedova legenda bankrotirala nakon razvoda: Rašford ga spašava iz ralja neimaštine

Rašford je ovim potezom još jednom dokazao svoju ljudskost

Rašford: Dokazao ljudskost. AP

N. H.

4.5.2023

Britanski mediji su prije nekoliko sedmica prenijeli informaciju da je legendarni stoper Mančester junajted Ves Braun (Wes Brown) bankrotirao, a u slučaj se uključio Markus Rašford (Marcus Rashford) i ponudio mu pomoć.

Za Rašforda važi da je jedan od najomiljenijih fudbalera u Engleskoj. Čak dok je bio tinejdžer pomagao je siromašnoj djeci i tim povodom je pokrenuo razne organizacije. Sada je to postao veliki projekt, a Rašford je dobio zvanje doktora na Univerzitetu Mančester zbog dobrih djela.

Sada je odlučio pomoći i nesretnom Ves Braunu, koji je uprkos tome što je 13 godina nastupao za Mančester junajted i zarađivao 53.000 funti sedmično, proglasio bankrot.

To se desilo nakon što se razveo od supruge. 

Dugogodišnji defanzivac Junajteda našao se u finansijskim problemima nakon razvoda od supruge Lian (Leanne). Krajem februara je podnio zahtjev za bankrot, a isti je ovjeren na Visokom sudu 12. aprila.

Prema pisanju otočkih medija, Rašford je Braunu da živi u jednom od njegovih luksuznih domova po niskoj cijeni najma, sve dok se on ne snađe.

Rašford je jedan od nekolicine Junajtedovih igrača koji su mu pomogli, ponudili su se i Vejn Runi (Wayne Rooney) i Majkl Kerik (Michael Carrick).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.