REPREZENTATIVAC BIH

Amar Dedić sjajnim partijama privukao pažnju: Barcelona pokazala interesovanje

Dedić je bio zaslužan za sva tri gola na utakmici sa Islandom, a to mu je samo jedna od mnogih odličnih utakmica ove sezone

Amar Dedić: Privukao pažnju velikana. N/FS BiH

N. H.

25.3.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić je odigrao odličnu utakmicu u pobjedi protiv Islanda na Bilinom polju od 3:0.

Odlična partija na Bilinom polju

Dedić je bio zaslužan za sva tri gola, pošto je za prva dva napravio odlične prodore i uputio centaršuteve nakon kojih je Rade Krunić pogodio mrežu Islanda, dok je kod trećeg i sam bio strijelac.

Ovaj desni bek se uspio izboriti za standardno mjesto u RB Salcburgu ove sezone. Zabilježio je 17 nastupa u austrijskoj ligi, u kojima je upisao 3 asistencije.

Privukao pažnju velikana

Čini se da njegove partije nisu prošle nezapaženo. Dedić je privukao pažnju skauta najboljih evropskih klubova, a osim Mančester junajteda, izgleda da se za usluge našeg reprezentativca zainteresovala i Barcelona.

Katalonski list Sport objavio je članak pod naslovom „Barcelonine opcije za desnog beka“, a bh. fudbaler je na prvom mjestu u društvu Žoaa Kansela (Joao Cancelo), Dioga Daloa (Dalot) i hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića. 

Dedić sa Salcburgom ima ugovor do 2027. godine, a eventualni transfer bi velikane evropskog fudbala koštao i nekoliko desetina miliona eura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.