PRATILI UTAKMICU

Iz RB Salcburga prezadovoljni partijom Dedića: Tek se zagrijava

Bh. reprezentativac Amar Dedić je u sinoćnjoj pobjedi nad Islandom je pružio fenomenalnu partiju

U Salcburgu prezadovoljni Dedićem. Armin Durgut / Pixsell

N. H.

24.3.2023

Bh. reprezentativac Amar Dedić je u sinoćnjoj pobjedi nad Islandom je pružio fenomenalnu partiju, a to nije promaklo ni njegovom klubu RB Salcburg.

Dedić je još jednom pokazao zašto će, ukoliko ga sreća posluži, biti jedan od okosnica ekipe u godinama koje dolaze. On je bio ključan za sva tri gola naše reprezentacije na sinoćnoj utakmici. Dva puta je uputio odlične centaršuteve koji su donijeli golove Radeta Krunića, dok je treći postigao sam odličnim udarcem.

Hvalospjevi stižu sa svih strana, a brilijantna partija je obradovala i njegov matični klub RB Salcburg. Oni su za vrijeme utakmice, a i poslije nje, posvetili nekoliko objava upravo Dediću.

- Amar Dedić sa senzacionalnim nastupom i golom za Bosnu i Hercegovinu danas u pobjedi nad Islandom. On se tek zagrijava – stoji u objavi na zvaničnoj stranici RB Salcburga.

Inače, ne sumnjamo da će austrijski klub na njemu zaraditi veliki novac. Navodno, već su ga pratili skauti slavnog Mančester junajteda, a ukoliko je iz nekog kluba moguće ostvariti tako dobar transfer, to je upravo njegov Salcburg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.