ZRINJSKI

Sergej Jakirović, nakon eliminacije iz Lige prvaka, za "Avaz": Obistinilo se ono što sam najavljivao prije polaska u Moldaviju

Dali smo sve od sebe da prođemo, ali nije išlo. Sigurno da nam je ovo dobro iskustvo za dalje, smatra trener "Plemića"

Jakirović žali za promašenim šansama. HŠK ZRINJSKI

Piše: M. K.

13.7.2022

Fudbaleri aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog, poraženi su sinoć u revanšu 1. pretkola Lige prvaka na gostovanju kod ekipe Šerifa rezultatom 1:0.

Moldavski predstavnik, koji je u Mostaru uspio sačuvati mrežu (0:0), slavio je minimalnim rezultatom, a da sve bude još tužnije po "Plemiće", odlučio je autogol Igora Savića iz 22. minute.

Ispromašivali su se igrači Zrinjskog na ovoj utakmici, a lopte koje po svakoj logici treba da završe u mreži protivnika, završavale su u rukama golmana Šerifa ili pored gola.

U razgovoru za portal "Avaza", trener Mostaraca Sergej Jakirović rekao je kako su igrači dali sve od sebe, ali...

- Jasno je da su glavni razlog eliminacije neiskorištene šanse i jedna nespretnost u odbrani koja je na kraju presudila utakmicu. Dali smo sve od sebe da prođemo, ali nije išlo. Sigurno da nam je ovo dobro iskustvo za dalje, smatra trener "Plemića".

Obistinilo se ono što je šef struke Zrinjskog i predvidio prije polaska u Moldaviju.

- Kao što sam i najavljivao, presudio je jedan gol odnosno sitan detalj, kaže naš sagovornik.

Zrinjski sad prelazi u Konferencijsku ligu gdje ih čeka Tirana koju je iz Lige prvaka eliminisao Dudelanž iz Luksemburga.

- Igramo s Tiranom, pripremit ćemo se dobro i napraviti sve da prođemo. Želimo da naša evropska avantura potraje što je moguće duže, zaključio je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.