EVROPA

Zlatan Bajramović za "Avaz": Imamo talenata, samo moramo biti prava ekipa

Vrijeme je da Gvardiola opet osvoji Ligu prvaka, smatra trener Karlsruea

Zlatan Bajramović. Arhiva

Piše: A. Vatreš

21.3.2022

U tandemu s Kristijanom Ajhnerom (Christian Eichner), Zlatan Bajramović (42) ove sezone radi vrlo dobar posao na klupi Karlsruea. Nekadašnji bh. reprezentativac već nekoliko godina član je stručnog štaba njemačkog drugoligaša, koji dobro stoji uprkos nezavidnoj finansijskoj situaciji.


Izvlačimo maksimum

Ove sezone su u sredini tabele (9. mjesto) s 37 osvojenih bodova i još nisu riješili brige oko opstanka.

- Kada bi gledali koliko novca imamo, trebali bi biti dosta niže. Imam osjećaj da izvlačimo maksimum iz ekipe. Tu smo negdje, možemo biti 13. ili 14., samo da ne uđemo dole gdje se treba igrati baraž, što ne bi bilo dobro. Trebaju nam dvije pobjede, to bi trebalo biti dovoljno da riješimo pitanje opstanka – rekao je Bajramović u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Borba za ulazak u društvo najboljih dugo nije bila neizvjesnija. Na te tri pozicije koje donose promociju i doigravanje trenutno su Darmštad, Sankt Pauli i Verder Bremen.

- Ima tu pet-šest ekipa. Pored Paulija, Bremena i Darmštada, tu su Nirnberg, Šalke i Hamburg, koji ima jednu utakmicu manje. To će sve do kraja biti otvoreno – smatra Bajramović.

Pitanje prvaka u prvoj Bundesligi za njega je riješeno već odavno.

- To je davno bilo gotovo. Ne može tu Dortmund ništa. Prvo što nisu konstantni, a kada vidite da Bajern i pored nešto slabijih igara u ovoj godini opet ima prednost, znate koliko je teško.

Frajburgu našeg Ermedina Demirovića (23) ove sezone ide odlično i još je u igri za Ligu prvaka.

- Teško će biti izboriti Ligu prvaka, jer Lajpcig ima odličnu formu i kvalitet. Mislim da je njima peto ili šesto mjesto optimum – smatra Bajramović.


Bajramović: Samo da ne igramo baraž za opstanak. KSC

Više sigurnosti

Osvrnuo se i na Demirovićeve igre.

- On ima svoje kvalitete, inače ne bi bio tu. Trener uvijek ima neke druge ideje, ne može uvijek igrati, ali sad više nastupa što je za njega bolje i donijet će mu više sigurnosti.

Dok za Bajern ne vidi konkurenta u Njemačkoj, smatra da će Bavarci teško do naslova u Ligi prvaka.

- Mislim da ove godine neće moći, odbrana im nije dobra, imaju malo više problema – kazao je Bajramović.

Otkrio je i svog favorita za naslov prvaka Evrope.

- Ove godine navijam za Mančester siti. Dosta puta su bili u polufinalu i vrijeme je da Gvardiola (Guardiola) opet osvoji titulu – dodao je Bajramović.

Imamo talente

Dotakao se i reprezentacije BiH, kojoj uskoro slijede novi izazovi u znatno izmijenjenom sastavu.

- Igrači se mijenjaju. Uvijek je dobro kada ima dosta talenata. Mi to imamo, samo moramo da budemo prava ekipa, pa ćemo možda nešto i moći napraviti – istakao je Bajramović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.