NIZOZEMSKA

Ronald De Bur: Krojf se okreće u grobu

Brat selektora Nizozemske komentarisao formaciju 5 - 3 - 2 u kojoj je reprezentacija nastupila protiv Škotske (2:2)

Ronald De Bur: Formacija 5-3-2 ima i dobre i loše strane. Twitter

E. Ćosić

6.6.2021

Ronald De Bur (De Boer) prokomentarisao je formaciju koju je njegov brat Frank, selektor Nizozemske, izveo u prijateljskoj utakmici sa Škotskom (2:2). Frank De Bur je u pomenutoj utakmici probao sa formacijom 5-3-2, a ekipu je poraza spasio Depaj (Depay) golom u završnici.

- Krojf se okreće u grubu - rekao je Ronald, aludirajući na to da je njegov brat odstupio od tradicionalnog nizozemskog fudbala i uobičajene formacije 4-3-3, potom dodao:

- Ali isto bi to radio i da je vidio Barcelonine utakmice pod Ronaldom Kumanom (Koeman). To i dalje može da bude atraktivna formacija, zavisi kako je koristite. Kada imate dvojicu dobrih protivnika, korisno je staviti još nekoga između dva štopera. Tako uvek imate sigurnost, a također igrate i ofanzivno - poručio je Ronald De Bur.

Nizozemska je smještena u grupu C, zajedno sa Ukrajinom, Austrijom i Sjevernom Makedonijom. Evropsko prvenstvo počinje 11. juna, a Nizozemci će svoj premijerni nastup imati 13. juna, kada će u Amsterdamu odmjeriti snage sa Ukrajinom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.