PREMIJER LIGA BIH

HŠK Zrinjski najoštrije osudio nasilno ponašanje neodgovornih pojedinaca

Ne želimo ražiti nikakva opravdanja za neprihvatljivo iskazivanje nezadovoljstva i niskih strasti kojima nema mjesta u uljuđenom društvu

Povrijeđeni Džakmić

Avaz Sport

11.11.2018

Nogometni klub Zrinjski izrazio je duboko žaljenje zbog incidenta koji se dogodio nakon derbi meča 17. kola Premijer lige BiH koji se u Mostaru igrao protiv Sarajeva, a u kojem je gostujući pomoćni trener Muhamed Džakmić pogođen kamenom u glavu.

Podsjetimo, do incidenta je došlo nakon remija Zrinjskog i Sarajeva (2:2), a u saoćenju za javnost, HŠK Zrinjski najoštrije je osudio ovakav oblik nasilja te je poželio brz oporavak pomoćnom treneru bordo tima.

- HŠK Zrinjski izražava duboko žaljenje zbog nemilih događaja i neodgovornog ponašanja dijela gledalaca s tribine Zapad nakon utakmice HŠK Zrinjski - FK Sarajevo (2:2).

Naš klub najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim terenima i ne želi tražiti nikakva opravdanja za neprihvatljivo iskazivanje nezadovoljstva i niskih strasti kojima nema mjesta u uljuđenom društvu.

Nažalost, takvo ponašanje neodgovornih pojedinaca je prouzrokovalo povredu člana stručnog štaba FK Sarajevo Muhameda Džakmića kojem se i na ovaj način iskreno izvinjavamo i kojem naravno želimo brz i uspješan oporavak te da čim prije zaboravi nemili događaj - saopćeno je iz kluba.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.