NOGOMET

Kolašinac asistent u visokoj pobjedi Arsenala, Siti golom u 96. minuti savladao Sautempton

AFP

Piše: N. Kr.

29.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Sa šest večerašnjih utakmica kompletirano je 14. kolo engleskog Premijeršipa.

Arsenal našeg Seada Kolašinca upisao je rutinsku i visoku pobjedu na domaćem terenu protiv Hadersfilda (5:0). Lakazete (Lacazette) je "načeo" mrežu gostiju već u trećoj minuti, ali ostala četiri gola viđena su u drugom dijelu utakmice.

"Topnici" su u nastavku nastavili sa dominacijom te su za četiri minute postigli čak tri gola. U 68. minuti pogodio je Žiru (Giroud), a samo minut kasnije pogodio je Sančez (Sanchez) za visokih 3:0. Ipak, to nije bio kraj golijade na Emirejtsu. Ezil (Ozil) je u 72. minuti pogodio za 4:0, da bi Žiru u 87. minuti na asistenciju našeg Seada Kolašinca postavio visokih i konačnih 4:0.

Mančester siti bio je veliki favorit uoči duela sa ekipom Sautemptona, ali "Sveci" su pružili sjajan otpor ekipi Pepa Gvardiole (Guardiola). De Brujne (Bruyne) je doveo Siti u vodstvo u 47. minuti da bi Romeu poravnao rezultat u 75. minuti. Pobjedu Sitiju donio je Sterling golom u 96. minuti. Sa ovom pobjedom, ekipa koju predvodi Gvardiola sigurno čuva vrh tabele u odnosu na pratioce.

Liverpul je upisao sigurnu gostujuću pobjedu protiv Stouka (3:0). Mane je najavio svoj povratak nakon odsustva sjajnim golom u 17. minuti da bi u samom finišu meča, tačnije u 77. i 83. minuti Salah postigao dva gola za sigurnu pobjedu Redsa.

Čelzi se dosta mučio sa Svonsijem, ali je ipak uspio slaviti na domaćem terenu. Ridiger (Rudiger) je svojim golom donio tri boda Plavcima u 55. minuti.

Burnemut našeg Asmira Begovića poražen je na domaćem terenu od Barnlija (2:1) koji igra sjajno ove sezone. Gosti su poveli preko Vuda (Wood) u 37. minuti da bi u 65. na semaforu stajalo 0:2 kada je Brejdi (Brady) povisio prednost. Do kraja susreta domaći su samo uspjeli smanjiti prednost gostiju golom Kinga u 79. minuti.

Everton je konačno pružio pravu partiju i upisao visoku pobjedu koja će im podići moral. "Karamele" su, naime, na domaćem terenu "isprašile" Vest Hem s 4:0. Junak večer bio je Vejn Runi koji je postigao hettrik ( 18., 28., i 66.min). Treba istaći i da je legendarni napadač promašio jedanaesterac, ali je odbitak uspio pospremiti u mrežu. Četvrti gol za Everton postigao je Vilijams (Williams) u 78. minuti. Naš Muhamed Bešić ovaj meč je presjedio na klupi.

Pogledajte tabelu engleskog Premijeršipa te sažetke sa najzanimljivih utakmica:

Rezultati by SofaScore
Link to videoHTML
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.