BEOGRADSKI VJEČITI DERBI

Haos zbog vinjaka: Evo zašto je došlo do sukoba na kraju utakmice

Sve je kulminiralo na kraju derbija, kada je djelovalo da će konačno da splasnu tenzije

Crno-bijeli su delegatu prijavili da su gađani malim flašicama vinjaka. Nikola Tomić / Telegraf.rs

G. Š.

30.5.2022

Mnogo tenzije viđeno je na drugoj utakmici finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Sa tribina su mogle čuti uvrede na račun trenera Partizana Željka Obradovića, sportskog direktora Zorana Savića, kao i na račun Alekse Avramovića, koji je posebno bio na meti navijača. Ali, sve je kulminiralo na kraju derbija, kada je djelovalo da će konačno da splasnu tenzije, prenosi "Telegraf.rs".


Gužve i komešanje

U momentima dok su se igrači obje ekipe pozdravljali na parketu, kod klupe Partizana je došlo do gužve i komešanja. Uslijedio je juriš igrača Partizana ka tom dijelu, a posebno ratoboran bio je Matijas Lesor koga je nekoliko njih moralo da drži, kako ne bi ušao u ozbiljan fizički obračun. Mnogi su mislili da je haos ispao zbog navijača koji su bili iza klupe Partizana, a koji su sve vrijeme vrijeđali crno-bijele, međutim, snimak iz drugog ugla, kao i fotografije, dokazuju da to nije ispalo na kraju zbog navijača.

Naime, crno-bijeli su delegatu prijavili da su gađani "unučićima" vinjaka, a male flašice je do delegata donio Bogdan Karaičić, pomoćnik Željka Obradovića. U tom momentu su prišla tehnička lica Zvezde, zatim je došlo i do neke verbalne rasprave, poslije čega se u sve umiješao i tim menadžer Partizana Dule Karavesović, koji je nešto dobacio Zvezdinom direktoru Marku Pavloviću, koji je nakon toga htio da "razjasni račune" sa Karavesovićem.


Savić i igrači Zvezde smirili situaciju

Nakon što je prišao klupi, uslijedio je juriš Partizanovih igrača i gužva, pošto su crno-bijeli igrači očigledno pomislili da su iza klupe došli navijači koji su htjeli da napadnu klupu, pa su odmah svi skočili. Na sreću, tu su se našli i Zoran Savić i igrači Zvezde, koji su smirili situaciju. Igrači Zvezde su odmah stali ispred rivala iz Partizana i navijača Zvezde koji su se tada dodatno "zapalili", pa je na kraju brzo smirena tenzija bez većih posljedica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.