AMERIČKI GLUMAC

Kevin Spejsi negirao optužbe iznesene u novom dokumentarcu

Dodao je da nikada nije nudio pomoć u karijeri u zamjenu za seksualne usluge

Kevin Spejsi. AP

N. H.

4.5.2024

Američki glumac Kevin Spejsi (Spacey) negirao je nove optužbe za seksualno uznemiravanje, uoči premijere novog dokumentarnog filma o njemu “Spacey Unmasked”, koji bi trebao biti prikazan sljedeće sedmice.

Spejsi je u intervjuu bivšem novinaru televizije GB News Denu Vutonu negirao optužbe za seksualno uznemiravanje i napad, navodeći da se ponekad "možda ponašao neprikladno", ali ne i nezakonito.

- Preuzimam punu odgovornost za svoje prošlo ponašanje i postupke. Ali ne mogu i neću preuzeti odgovornost niti se izviniti bilo kome ko je izmislio stvari o meni ili preuveličao priče o meni - rekao je Spejsi, prenosi BBC.

Dodao je da nikada nije nudio pomoć u karijeri u zamjenu za seksualne usluge.

- Jasno sam se povezao s nekim muškarcima koji su mislili da bi mogli da napreduju u karijeri ako imaju vezu sa mnom. Ali nije bilo razgovora sa mnom, sve je to bio dio njihovog plana, koji je uvijek bio predodređen da propadne, jer nisam učestvovao u dogovor - rekao je glumac.

Porota londonskog suda proglasila je Spejsija 26. jula prošle godine nevinim po optužnici za seksualno uznemiravanje četvorice muškaraca.

Spejsi je oslobođen devet optužbi, uključujući ''seksualni napad, navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka i navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost''.

Spejsi je tokom suđenja negirao krivicu, poručivši ''da nije koristio svoju moć kako bi odveo neimenovane muškarce u krevet''.

Optužbe je opisao kao "nož u leđa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.