DRUŠTVENE MREŽE

Šta je Ornela Vištica rekla o kolegici iz Srbije

Prije par godina trebala sam glumiti glavnu negativku, a pozitivku je trebala glumiti djevojka iz Beograda

Ornela Vištica i Nevena Vukes. Facebook

Avaz.ba

1.5.2020

Hrvatska glumica Ornela Vištica objavila je na svom Facebook profilu fotografiju na kojoj pozira s Nevenom Vukes, srbijanskom glumicom i suprugom hrvatskog muzičara Marka Vukesa.

Treba pisati o ovoj djevojci u vrijeme dok se u glumačkim krugovima vode razgovori o tome zašto je u crkvama dozvoljeno okupljanje, a u kazalištima još uvijek nije zbog koronavirusa, osjetih potrebu napisati nešto - započela je Ornela. 

Potom je nastavila:

- Naime, prije par godina trebala sam glumiti glavnu negativku, a pozitivku je trebala glumiti djevojka iz Beograda. Nakon upoznavanja prošetale smo središtem Zagreba, a u znak zahvalnosti kupila mi je neke fora čaše. Trebalo je stisnuti srce pa odigrati zločestu protivnicu jer se ispred mene nalazila jedna izuzetno skromna djevojka rođena u Kragujevcu, s nepogrešivim glumačkim instinktom. Nakon projekta, zaljubila se i preselila u Mariju Bistricu, a sad je njena kuća nastradala u potresu.


Ornela Vištica. Arhiv

Nevena i Marko nakon zemljotresa morali su živjeti u kontejneru jer je njihov dom bio razrušen. Ornela je Nevenu nazvala umjetnicom u apokaliptičnom trenutku.

- Njen život nakon potresa govori o njenoj veličini, hrabrosti i o tome kako u umjetnosti uistinu leži sunce duhovne snage i još jednom nam svjedoči kako je potrebno osjetiti poziv za glumu - zaključila je Ornela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.