NAJAVA

Panorama donosi intervju s Srđanom Jevđevićem, alias Gino Bananom, ispovijest Bebe Selimović...

Našu naslovnu stranicu krasi Ris Viterspun, glumica koju „masno“ plaćaju

Piše: Avaz.ba

4.1.2020

Naslovna strana priloga. Avaz

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 5. januara, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

Srđan Jevđević, alijas Gino Banana, frontmen benda „Kultur Shock“, novogodišnje praznike provodi u rodnom Sarajevu, daleko od svog doma u Sijetlu, gdje živi i radi već dugi niz godina. Ovaj put, kako kaže, došao je sam, a porodica je ostala u Americi. Otvoreno, kao i uvijek, je govorio o rodnom gradu, životu u Americi, „Kultur Shocku“, ali i o aktuelnim temama, kao što su migracije i migranti u BiH.

- Bit ću 21 dan. Unaprijed se sekiram kako ću izdržati toliko na jednom mjestu. Mami je i rođendan u ova doba. Uvijek sam u ovom periodu u Sarajevu. Nema turista, posla, jer moj akt nije novogodišnji. Ljudima treba zabave, a ne da ih neko podsjeća šta ne valja u svijetu. Ovo je meni period godišnjih odmora. Kad god ne radim tu sam. Ovdje ustvari živim, a tamo radim – govori nam Jevđević.

Izetu Bebu Selimović (81) publika ne viđa koliko bi vjerovatno željela. Beba je cijelu svoju karijeru posvetila izvornoj sevdalinci i ostala joj je vjerna do dana današnjeg.

U velikoj ispovijesti za „Dnevni avaz“ otkrila je da danas uživa na plodovima svog rada, nešto dalje od medijske pažnje, sa svojom porodicom.

- Ja se ne mogu nikada povući iz muzike, kroz moje vene pjesma teče i to je uvijek u meni. Nisam aktivna, jer to nije to. Čovjek mora biti svjestan da je ovo novo vrijeme, nove su pjesme i novi hitovi. Moram očuvati ono po čemu sam poznata, to moram da cijenim i čuvam. Ja mogu biti samo jedan umjetnik veoma zadovoljan i sa karijerom i onime što me cijene i poštuju. Te moram biti veoma pažljiva da ne okaljam ono što ljudi o meni misle – kaže Selimović.

Otkrivamo vam koje to holivudske zvijezde zarađuju i preko milion dolara po epizodi serije.

Čitajte još:

-ZANIMLJIVE DESTINACIJE   Sve tajne „Crvenog grada“  Marakeša: SUDAR svjetova

-SAVJETI    Ana Vintur, prva dama modnog svijeta preporučuje za 2020. godinu: 3 najvažnija trenda

-PLAVA KRV Princ Hari i vojvotkinja Megan raznježili javnost porodičnim fotografijama: Arči u tatinom naručju, daleko od kraljevskih obaveza

-NOVITETI  Huawei predstavio nove uređaje: Pametni sat koji čuva vaše zdravlje

-Začin kojeg ima jedino u jugozapadnoj Indiji: Biber je bio luksuz



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.