KAO ITALIJANSKI DVORAC

Mark Valberg prodao vilu u Los Anđelesu za 55 miliona dolara

Početna cijena bila je 87 miliona

Mark Valberg. Instagram

N. A.

22.2.2023

Holivudski glumac Mark Valberg (Wahlberg) prodao je vilu u Los Anđelesu koju je stavio na prodaju nakon što se sa suprugom Rheom Durham i četvero djece preselio u Nevadu. Vila je izgrađena 2014. godine, a izgledom neodoljivo podsjeća na italijanske dvorce.

Početna cijena vile bila je 87 miliona, a prvo je snizio na 79.5 miliona dolara. Kada je ni tada nije uspio prodati, početkom ove godine stavio je cijenu od 55 miliona dolara i tada je prodao.

Stambeni prostor ima dvanaest spavaćih soba i dvadeset kupatila. Ima dvije blagovaonice od kojih je jedna intimna, porodična, a druga je osmišljena za goste. U prizemlju se nalazi biblioteka obložena drvetom, vinska soba i teretana.

Na spratu se nalaze spavaće sobe, a najveća, u kojoj su spavali glumac i njegova supruga, ima kamin, veliki balkon, dva  kupatila i dvija garderobera. 

Vila Mark Valberga. Društvene mreže

Vilu okružuje njegovani park te ima golf igralište, teniski teren, park za skejtanje, kuću za goste i poligon za vožnju. Ova vila sedma je po veličini među nekretninama koje se prodaju u okrugu Los Anđelesa.

Kuću je projektovao kanadski arhitekt Ričard Landri (Richard Landry) koji potpisuje i bivšu mega-vilu Toma Bradija (Brady) i Žisele Bundhen (Gisele Bundchen) u Brentvodu. Inače, Mark je 2009. godine za 8.25 miliona dolara kupio zemljište na kojem se nalazila manja vila. Angažovala je Landrija koji je napravio veliku, raskošnu vilu.

Jednom prilikom otkrio je zašto je odselio iz ove vile i izgradio novi život u Nevadi. Želi da mu djeca odrastaju u normalnoj sredini. 

- Želim im pružiti kvalitetniji život kako bi ostvarili snove, bilo da je riječ o nesmetanom jahanju kćerki ili o napredovanju mlađeg sina u golfu. Zato naš novi život u Nevadi ima više smisla - rekao je Valberg. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.