DOŠAO KAO IZBJEGLICA

Uhapšen Amir N. (18), vođa hamburške mafije: Nijemci odlučuju da li će ga deportovati

Kako "Bild" piše, sve vrijeme se znalo da je on intenzivni prestupnik u Njemačkoj, te je prilikom proužetka boravišne dozvole korištena lažna potvrda

Amir: Smatra se bande "315er". Bild.de

E. Ć.

27.4.2024

Afganistanac Amir N. (18), šef ozloglašene hamburške narkobande, uhapšen je i nalazi se u zatvoru. Kako javlja "Bild", za sada neće biti deportovan iz Njemačke.

Umjesto deportovanja, njegova viza je nekoliko puta do sada bila produžavana i on već osam godina živi kao izbjeglica u Hamburgu.

Uhapšen nakon dojave

Amir se smatra šefom bande "315er" nazvane po parking garaži u Hamburgu, a prema istražiteljima, oni su prisiljavali mladiće uzrasta između 14 i 16 godina da se bave nelegalnim radnjama i prijetili im smrću i batinama ukoliko ne žele to da urade.

On je uhapšen nakon dojave da je rukovao vatrenim oružjem, a policija ga je pronašla na prijavljenoj adresi i uhapsila u spavaćoj sobi.

Sudija je Amira smjestio u omladinski zatvor dok su istražitelji u njegovom stanu pronašli određene količine droge, oružja i novca od drugih članova bande.

U Njemačkoj od 2015. 

Amir je 22. septembra 2015. godine došao u Njemačku sa roditeljima i troje braće i sestara. Federalna kancelarija za migracije i izbjeglištvo je godinu kasnije odlučila priznati izbjeglištvo Amiru, a nakon toga mu je još četiri putap rodužena dozvola.

Kako "Bild" piše, sve vrijeme se znalo da je on intenzivni prestupnik u Njemačkoj, te je prilikom proužetka boravišne dozvole korištena lažna potvrda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.