LJUBIMCI

Mačak koji je pronađen 14 hiljada kilometara od svog doma napokon vraćen vlasnicima

Bračni par je platio oko 4.800 eura kako bi svoje ljubimce, mačka Melvina i psa Maksa, doveli u Škotsku

Mačak. PrintScreen

D. R.

1.7.2023

Mačak Melvin, čiji mikročip je pokazao da živi na australskoj adresi, napokon je vraćen vlasnicima nakon što je pronađen nešto više od 14 hiljada kilometara dalje, u Škotskoj. 

Veterinari bili šokirani

Zalutalog mačka je 23. maja ove godine preuzela Škotska udruga za prevenciju nasilja nad životinjama (SSPCA), nakon što su ljudi koji su ga hranili par puta dnevno prijavili da je bolestan, piše DailyMail.

Mačka je preuzela Laura, jedna od zaposlenica udruge, koja ga je zatim odvela veterinaru gdje je otkriveno da ima mikročip. Volonteri udruge su bili šokirani kada su vidjeli da je Melvin registriran na adresu u Australiji. 

Našli ga nakon 9 mjeseci

Nakon duge istrage i uz pomoć drugih udruga, napokon su uspjeli pronaći njegove vlasnike, Žaklin (Jacqueline) i Mata Dika (Matt Dick). Saznali su da je bračni par živio u Australiji, gdje su udomili Melvina dok je bio mače. Prošle godine su se odlučili vratiti u Škotsku, nakon 14 godina života u Australiji.

Bračni par je platio oko 4.800 eura kako bi svoje ljubimce, mačka Melvina i psa Maksa, doveli u Škotsku. Na njihovu žalost, nije prošlo ni dva mjeseca, a Melvin se izgubio. Nakon nešto više od 9 mjeseci, napokon su našli voljenog ljubimca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.