ODGOJNE METODE SLAVNIH

Mark Volberg je zbog djece odlučio napustiti Holivud: Evo zašto

Marku Volbergu djeca su ispred svega, važnija su mu čak i od karijere

Mark Volberg s djecom. Instagram

M. Z.

2.6.2023

Marku Volbergu (Wahlberg) djeca su ispred svega, važnija su mu čak i od karijere. Štaviše, ovaj otac četvero djece čak se odlučio odseliti iz Holivuda, a razlog je mnoge zadivio.

Volberg i njegova supruga Rea Duran (Rhea Durham) su se s djecom starom 19, 17, 14 i 13 godina preselili u Las Vegas. Glumac je rekao da je taj značajan korak bio pozitivna promjena za porodicu: "Djeca su stvarno sretna i sve se vrti oko njih."

Požrtvovni tata objasnio je da su djeca bila glavni razlog selidbe jer im je htio dati priliku da slijede svoje snove.

- Moja kći je jahačica, a sin igrač golfa. Moja najstarija kći je krenula na koledž. Boravak u Las Vegasu im stvarno daje priliku da napreduju - dodao je.

Iako Nevada mnogima zvuči kao neobičan izbor za porodični život, Volberg je istaknuo nekoliko prednosti:

- Škola nam je blizu, a na 15 do 20 minuta, imamo puno sadržaja posvećenih porodici i zajednici.

Mark se nada da će i njemu preseljenje otvoriti nove poslovne prilike. Pokušava izgraditi studio i fabriku obuće te se nada da će kreirati barem 10 hiljada novih radnih mjesta. Osim što je pogodan za djecu i potencijalno unosan poslovni korak, Volberg je priznao da se ovaj potez djelimično temelji i na finansijskoj situaciji istaknuvši da je novo područje koje je porodica odabrala za život "pristupačnije'', piše Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.