VIJESTI

Trebinje dobija zatvoreni bazen

Na lokaciji Abazovina

P. M.

4.8.2016

Hidroelektane na Trebišnjici ove godine će početi graditi zatvoreni bazen na lokaciji Abazovina, u sklopu kompleksa već postojećeg olimpijskog bazena potvrdio je danas Gordan Mišeljić, generalni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici.

Prema Mišeljićevim riječima HET je za ovu namjenu obezbjedio10 miliona KM.

- Hidroelektrane na Trebišnjici objavile su javni tender za izbor izvođača radova za izgradnju zatvorenog bazena na Abazovini. Zatvoreni bazen će imati dimenzije olimpijskog, 25 puta 50 metara, gradiće se i pomoćni bazen, a sve će se raditi iz vlastitih sredstava HET-a, rekao je Mišeljić i dodao da grad Trebinje već pola vijeka očekuje zatvoreni bazen.

gordan-miseljic

Mišeljić: Najznačajnija investicija HET-a

- Pošto tehnologije napreduje, održavanje zatvorenog bazena na Abazovini će se svesti na minimalnu mjeru i mislim da će uspjeti da bude samoodrživ, istakao je Mišeljić i dodao da je HET spreman ukoliko Skupština grada Trebinja donese odluku, da zatvoreni bazen prave u ‘Gradu sunca’, a ne na Abazovini.

Mišeljić je naglasio da će izgradnja bazena biti najznačajnija investicija HET-a koja će otpočeti u ovoj godini, a najavio je i da će uskoro početi i radovi na izgradnji rezervoara na Vrelom oku, čime će se poboljšati kvalitet pijaće vode i stabilnije snabdijevanje građana Trebinja.

Mišeljić je najavio projekat navodnjavanja Mokrog i Petrovog polja i vodozahvata za Zubački plato, za šta bi glavni projekat trebao biti završen narednih dana.

Govoreći o planovima za narednu godinu Mišeljić je naveo izgradnju šetališta do manastira Tvrdoš, što će biti HET-ov  dodatni doprinos razvoju i uređenju Trebinja.