GLOBUS

TURSKA Nestala 42 helikoptera i 14 brodova, brodova, zapovjednik mornarice se ne javlja vlastima

Nakon pokušaja vojnog udara

Autor:(Am. K.)

19.7.2016

Najmanje 14 turskih ratnih brodova nalazi se na moru, a vlasti s njima ne mogu uspostavi kontakt, piše Times. Vlada strahuje kako bi zapovjednici tih brodova mogli biti pobunjenici koji su odlučili pobjeći u drugu zemlju nakon neuspješnog vojnog udara.

Navodi se i kako turske vlasti ne mogu stupiti u kontakt s admiralom Veyseleom Köseleom, koji je zapovjednik turske mornarice.

Informacija o nestalim brodovima pojavila se samo dan nakon što je CNN Turk objavio kako su najmanje 42 helikoptera turske vojske nestala za vrijeme propalog pokušaja puča u Turskoj.

Podsjećamo, 103 turskih generala i admirala je pritvoreno u okviru istrage o neuspjelu puču, izvijestila je jučer provladina novinska agencija Anadolija dok se nastavljaju čistke u državnim insitucijama. U puču poginulo najmanje 290 osoba

Prema agenciji koja objavljuje detaljnu listu njihovih imena, ti visoki časnici dolaze iz zrakoplovstva, kopnene vojske, mornarice te iz svih dijelova zemlje. Sumnjiči ih se da su sudjelovali u neuspjelu puču koji se odvijao u noći na subotu i u kojem je poginulo najmanje 290 osoba.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.