VIJESTI

BROJNE ZVANICE I PRIVREDNICI Bakir Izetbegović na zajedničkom iftaru u Zenici

U organizaciji Kantonalnog odbora SDA

D. Pa.

19.6.2016

U organizaciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Zenica, večeras je upriličen zajednički iftar na kome je prisustvovao i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Na iftaru u hotelu "Zenica" pored načelnika općina i predsjednika općinskih organizacija, prisustvovalo je i 100 privrednika te naibu reis.

Prema riječima Miralema Galijaševića (SDA), premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), zajednički iftar idealna je prilika za druženje, ističući ogromno zadovoljstvo zbog posjete predsjednika Izetbegovića.

- Veliko nam je zadovoljstvo što je predsjednik došao i što je dio ovog ramazanskog druženja. Imamo izuzetan odziv gostiju, zbog čega smo također ponosni. Hvala i privrednicima koji su svojim rezultatima rada učinili da ZDK bude lider u ekonomskom i privrednom razvoju ali i izvozu. Mi ćemo kroz izvršnu i zakonodavnu vlast, zajedno sa Savezom za bolju budućnost BiH, učiniti sve da stvorimo što povoljniji privredni ambijent za njihov rad - rekao je premijer Galijašević za "Avaz".

Po završetku zajedničkog iftara, bit će upriličeno neformalno druženje i razgovor sa privrednicima ali i ostalim gostima.