LIFESTYLE

KAKVA GENIJALNOST: U 24 kvadrata napravio stan u kojem ima sve

Majka je bila užasnuta kada je saznala za njegov plan

(Aj. B.)

29.3.2016

Kada je 37-godišnji Christian Shalert iz Austrije kupio stan od 24 kvadrata u potkrovlju zgrade u Barceloni, njegova majka je bila užasnuta. Ne samo što se morala penjati uz stepenice da stignete do njega, već toliko mali životni prostor nije bilo nešto što je ona imala u planu za njega. Kupatilo se nalazilo iza zelenog zida, malter je padao niz zidove, a dijelovi tapeta su nedostajali.

Christian je odlučio ukloniti zidove kupatila, te postaviti transparentnu tuš kabinu. Za renoviranje njegovog novog stana bio je inspirisan tehnikama koje se koriste na brodovima - sve može da se smjesti u zidove! Ulazna vrata su još uvijek na istom mjestu, ali sve ostalo je drugačije. Nevjerovatno je šta je sve skriveno u ovoj maloj sobi. Kuhinja i frižider su skriveni iza vrata. Trpezarijski sto se također spušta sa suprotnog zida, prenosi Kurir.

Krevet je skriven ispod terase kada mu ne treba, a izvuče ga jednostavno kada je spreman za spavanje. Ako je Christian u elementu za kauč, on izvuče krevet samo na pola, uzme svoju omiljenu knjigu ili otkrije TV i spreman je da odmara. On stalno otvara, zatvara, vuče i izvlači neke dijelove svog doma. Ali on baš to i voli - da uvijek nešto mijenja.

"Ljudi me stalno pitaju kako uspjevam da jedem toliko slatkiša, a ostanem fit. Ja živim u akcionom stanu. Ja konstantno pomjeram stvari i trošim kalorije", rekao je.

Jedan od Christianovih prijatelja stan zove "Lego-stan", jer se sve nalazi jedno na drugom.