NOGOMET

AZMIR HUSIĆ: Slobodina priča tek je počela, želimo duplu krunu!

Predsjednik Slobode prezadovoljan nakon trijumfa protiv Sarajeva

A. UZUNOVIĆ

15.3.2016

Predsjednik Slobode Azmir Husić bio je izuzetno zadovoljan nakon uvjerljive pobjede njegove ekipe protiv Sarajeva u okviru četvrtfinala Kupa BiH.

"Ovo što su naši momci pružili na terenu jer fer i korektna igra puna borbenosti. Sloboda treba biti ponos naše države. Da je ovo bilo ko priredio, Čelik, Velež, Radnik ili Borac, trebali bi biti ponos države. Na fer i korektnom suđenju Sloboda je pokazala moć i to protiv aktuelnog šampiona. To je dokaz šta je Sloboda", rekao je Husić.

Tri gola

U ranijim izjavama Husić je upozoravao na moguće loše suđenje u večerašnjoj utakmici, ali kako kaže, nema šta prigovoriti arbitru.

"U ovakvim utakmicama, kada je sve na nivou, nema kluba koji neće doživjeti tri gola u mreži. Imamo vrhunske fudbalere poput Zebe, Pirića, Ordagića, i drugih. Nakon ovoga večeras, mislim da imamo velike šanse da Sloboda uzme duplu krunu ove sezone, a to je ono što smo sanjali", rekao je Husić.

Osvrnuo se i na istragu koju je otvorio Nogometi savez BiH povodom njegovih navoda o premiranju i namještanju utakmica.

"Savez ima pravilnik po kojem rade i siguran sam da to neće nama naštetiti. Sve što mogu reći Savezu je istinu koju sam doživio. Neka oni sami procjene šta je, da li ima elemenata za disciplinske mjere. Meni je rečeno da trebam dati izjavu kako bi se vidjelo da li ima elemenata za pokretanje disciplinske mjere protiv mene", rekao je Husić.

Evropska Sloboda

Kako kaže, njemu je najvažnije da je Sloboda pobijedila, a njega mogu suspendovati doživotno, ali to ga neće spriječiti da uvijek bude uz klub.

"Dok sam ja tu, vodit će se politika onako kako ja hoću, a ona je jasna – evropska Sloboda", rekao je Husić.

Osvrnuo se i na, već gotovo neizbježno igranje Slobode u Evropi naredne sezone.

"Slobodina priča je tek počela. Ne znam da li će neko pokrenuti nešto protiv mene, da mi ovo ogadi, ali ako ja budem tu, i mognem sprovoditi politiku kluba onakvu kakvu smo zacrtali, mislim da će Sloboda da grabi koracima o kojim će mnogi da pričaju", rekao je Husić.

Ipak, tuzlanska ekipa evropske utakmice neće moći igrati na Tušnju, koji ne ispunjava uslove, a kao drugi stadion Sloboda je prijavila zeničko "Bilino Polje", no već naredne sezone i stadion u Tuzli mogao bi ispunjavati uslove.

"Već protiv Širokog Brijega igrat ćemo pod reflektorima. Radit ćemo mokre čvorove, a nakon toga i istočnu tribinu i svlačionice", rekao je Husić.