NOGOMET

AVAZ SAZNAJE Grbavica će ispuniti uvjete za UEFA-inu licencu?!

Željezničar ubrzano nastavlja rekonstrukciju stadiona

Z. ŠARIĆ

5.3.2016

Ambiciozni čelnici Željezničara, nakon što su na stadionu Grbavica za kratko vrijeme brojnim radovima poboljšani uvjeti za navijače, već su počeli novi projekt. 

Mnogo aktivnosti

Kako saznaje “Dnevni avaz”, plan uprave “Plavih” je da u narednih nekoliko mjeseci nastave rekonstrukciju stadiona i da već za narednu sezonu stadion ispuni uvjete za dobivanje UEFA-ine licence.
Dugoročni plan je gradnja potpuno novog stadiona, ali su u klubu, nakon uspješnog projekta u kojem su postavili LED semafor, adaptirali novinarske lože, izgradili deset mokrih čvorova, podigli krov iznad tribine Zapad, obnovili stolice, postavili reflektore na platou iznad Zapadne tribine… odlučili da ispune i preostale uvjete za dobivanje UEFA-ine licence.

U Želji su ohrabreni činjenicom da je od 139.595,81 KM, koliko je utrošeno na rekonstrukciju, skoro polovina sredstava izdvojena od navijačkih članarina i prodaje ulaznica pa su procijenili da dodatno ulaganje ne bi previše opteretilo klub, koji je trenutno u izuzetno dobroj finansijskoj situaciji.

Stolice na istoku

Već su obavljeni razgovori i s odgovornima u Nogometnom savezu BiH, a među brojnim stvarima koje se planiraju uraditi je i postavljanje stolica na istočnu tribinu te ispunjavanje detalja koji su navedeni u zahtjevima UEFA-e za stadione na kojima se mogu igrati mečevi u organizaciji evropske kuće fudbala.

Ako bi se poslovi završili do sredine juna, kako je planirano, Željezničar bi, u slučaju da izbori plasman na evropsku scenu, već u narednoj sezoni mogao igrati prva dva kola kvalifikacija evropskih takmičenja na svom stadionu.

I Đedović se učlanio

Kampanja FK Željezničar, u koju su se aktivno uključili navijači kluba iz svih branši, nastavljena je učlanjenjem Nihada Đedovića.

djedovic

Đedović s članskom kartom Želje

Bosanskohercegovački košarkaš, koji nastupa za njemački Bajern, uslikao se s članskom kartom Želje, kao i muzičar Vlado Podany, inače unuk Dimitrija Dimitrijevića, jednog od osnivača “Plavih”.