VIJESTI

SJEĆANJE NA DEVET ŽRTAVA Obilježena 22 godišnjica masakra u ulici Oslobodilaca Sarajeva

Položeno cvijeće na spomen-obilježje

Mi. H.

4.2.2016

Na današnji dan prije 22 godine u ulici Oslobodilaca Sarajeva kod broja 8 granate ispaljene s agresorskih položaja iz Lukavice ubile su devetero sugrađana, dok ih je 16 teže i lakše ranjeno.

Polaganjam cvijeća na spomen-obilježje i učenjem Fatihe te minutom šutnje danas su počast nedužnim žrtvama odali njihovi članovi porodice, zatim članovi delegacija KS na čelu sa ministrom privrede Muharemom Šabićem, Općina Novi Grad, Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine...

Tog kobnog dana ubijeni su : Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad Spahić, Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tendžera. 

Prisutnima se obratio ministar privrede Muharem Šabić, koji je kazao da je zaborav veliki grijeh i saučesništvo u zločinu. 

- Oni nisu poginuli, oni su ubijeni. Nazovimo stvari pravim imenom. Okupili smo se ovdje zbog naših sugrađana koji su ubijeni, ali i zbog naše djece jer ovakave zločine ne smijemo zaboraviti - dodao je Šabić.