LJEPOTA I MODA

ATLAS LJEPOTE Fotografkinja putuje svijetom i snima portrete žena iz različitih kultura

Ljepota je u različitosti

Autor:(A. Vr.)

8.9.2015

 

Mihaela Noroc 29-godišnja je fotografkinja iz Bukurešta u Rumuniji. Njezinastrast za putovanjima i fotografijom odvela ju je u više od 60 zemalja širom svijeta gdje svojom kamerom nastoji uhvatiti svu ljepotu i raznolikost svijeta u kojem živimo.

Fotografirala je tako užurbane ulice Tokija i New Yorka, zabačena sela Afrike i Amazonije te manje poznate zajednice zapadne i istočne Europe.

Njen najnoviji projekt je 'Atlas of Beauty' ili 'Atlas ljepote' u kojem odaje počast ljepoti žena iz različitih kultura i naroda, a svoje fotografije objavljuje na web stranici Atlas of Beauty i kao i na Facebooku. Kroz ovaj je projekt posjetila 37 zemalja, a da bi ga ostvarila dugo je štedjela novac. Sad kaže da se nada kako će uskoro namaknuti sredstva za njegov nastavak.

"Ljepota znači različitost, a ja putujem svijetom kako bi je otkrila", kaže Mihaela.

"Od zapadne Evrope do afričkih plemena, od Rio de Janeira do Kine, na svojim fotografijama pokušavam prikazati prirodna i raznolika lica. Po mojem mišljenju, ljepota znači i očuvanje nečijeg porijekla i kulture. Biti lijep znači biti prirodan, iskren, autentičan, osobit, ali ne nužno i moderan i mršav."

"Za pedeset godine možda će se sve žene svijeta oblačiti i izgledati isto. Nadam se da će moj projekt ostati kako uspomena na eru raznolikosti kultura i tradicija. Cilj mi je nastaviti s ovim projektom i u narednim godinama i posjetiti sve zemlje svijeta. Želja mi je da Atlas ljepote postane inspiracija svim ženama da budu ono što jesu", zaključuje mlada fotografkinja.

Fotografije možete pogledati na Facebook stranici 'Atlas of Beauty':