CRNA HRONIKA

Grupa mladića iz Bosanske Gradiške iz čista mira pretukla Dubičanca

Fizički napadnute dvije osobe

Autor:M. Z.

28.8.2015

M.C. iz Bosanske Dubice zadobio je lake tjelesne povrede, a Aleksandar Stojanović ( 19) i on iz Bosanske Dubice teške  povrede u predjelu glave nakon što ih je ih u četvrtak u jutarnjim satima, oko 1 i 45 i 2 i 05 sati, iz čista mira  fizički napala i pretukla grupa obijesnih mladića iz Bosanske Gradiške.

M.C. i Stojanoviću je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Bosanskoj Dubici gdje su ljekari konstatovali lake, odnosno teške tjelesne povrede kod Stojanovića koji je zadržan u dubičkom Domu zdravlja.

Kako saznajemo M.C. su fizički  napali Nikola Vidačković ( 18) i Aleksa Amović (20) , obojica iz Bosanske Gradiške. Isti dvojac kojem se pridružio Dragan Slijepčević i još dvije maloljetne osobe, i oni iz Bosanske Gradište, teško su u predjelu glave povrijedili Aleksandra Stojanovića.

Protiv Vidačkovića i Amovića slijedi izvještaj policije nadležnom banjalučkom Tužilaštvu za nanošenje lakih i teških tjelesnih povreda, dok će Slijepčević i dvojica maloljetnika odgovarati za teške tjelesne povrede.