VIJESTI

Džuvo tajnovit o sastanku Odbora za nacionalnu sigurnost

U zgradi Parlamenta BiH

A. Nu.

30.6.2015

16:20  Član Odbora za nacionalnu sigurnost Vijeća ministara BiH Mirko Šarović kazao je da na sastanku nije bilo razgovora posebno o nekoj temi, već da je bilo konstituiranje ovog tijela.

Kazao je i da nisu pričali o izboru novog direktora OSA-e, a kratko je kazao da nisu pričali ni o eventualnim protestima građana u BiH, kao što je to kazao na izlazu i Džuvo.

- Nismo nijednom rečenicom pomenuli sigurnosnu situaciju ili da smo neke materijale gledali. Ovo je konstituisanjeOdbora, ništa više. nadam se da će naredni sastanak biti za 30 dana, možda i prije s obzirom da malo kasnimo sa konstituisanjem ovog Odbora - kazao je Šarović.

15:13 U Parlamentu BiH završen je sastanak Odbora za nacionalnu sigurnost kojem je pored članova Odbora prisustvovao i Almir Džuvo direktor OSA-e.

Nakon sastanka Džuvo nije želio davati informacije o detaljima razgovora. Okupljenim novinarima nije potvrdio da li je bilo govora o izboru novog direktora OSA-e i ko bi to mogao biti, kao ni o tome da li je bilo riječi o mogućim masovnim protestima građana najavljenim za septembar.

Kratko je kazao da će te infromacije dati predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.