BIH

EKSKLUZIVNO Potresna ispovjest Džemala Dolića oca smrtno stradalog Adisa

Velika tragedija u Gracu

M. AŠČIĆ

21.6.2015

Nakon što je Alen Rizvanović u svom krvavom pohodu ubio 28-godišnjeg Adisa Dolića iz Graca, koji je porijeklom iz Velike Kladuše, teško povrijedio njegovu suprugu Adisu Nanić-Dolić porijeklom iz Bužima, kojoj se ljekari u bolnici u Gracu bore za život, sve ovo za "Avaz" potvrdio je Adisov otac Džemal, kazavši da mu je dijete ubijeno 50 metara od ulaza u zgradu u kojoj su živjeli.

Za nesreću je saznao od njegovih prijatelja. Sina je, kaže, pronašao krvavog i zamotanog u ćebe na kraju ulice. Smogao je snage da ispriča šta se desilo.

Mrtav sin

- Šta da kažem, tragedija velika. Sin mi je mrtav, snahi mi je polomljena kičma, ljekari joj se bore za život. Sve se desilo samo 50 metara od naše zgrade. Ja sam krenuo na namaz, a njih dvoje da kupe poklone rodbini u Bosni. Kada sam se vratio iz džemata, vidio sam da ljudi leže po ulici. Nisam ni slutio da su među njima moja djeca - kaže u potresnoj ispovijesti Džemal Dolić.

 Zvao telefonom

On nam je pojasnio da je odmah utrčao u kuću kako bi vidio gdje su mu sin i snaha, ali ih nije našao.

adis-1

Tijela razbacana po ulici

- Uzeo sam telefon da ih zovem, ali mi se niko nije javljao. Istrčao sam na ulicu, jer su se već pojavile neke informacije da bi moj sin mogao biti povrijeđen. Našao sam ga nekoliko metara niz ulicu, mrtvog i zamotanog u ćebe. Šta da kažem, Allahova je volja da se to desi - kaže Džemal.

Kaže sebi: Džemale, sabur...

Džemal Dolić kaže da Rizvanovića nije poznavao, ali da je kasnije čuo da je on bio vozač koji mu je ubio dijete.

- Grac je veliki, tu su razne pokrajine. Nisam čuo za njega nikada. Ali, šta da kažem. Ni sam ne znam više šta bih rekao. Kažem sebi: Sabur, Džemale, sabur. To je Allahova volja. Samo da mi snaha bude dobro. Ona je sva polomljena - kazao je on.